Vodič po nehode podľahol zraneniam napriek úsiliu záchranárov

23.08.2009 Poprad

Poprad 23. augusta (TASR) - Ťažkým zraneniam podľahol napriek úsiliu záchranárov 44 ročný vodič automobilu Lada Niva, ktorý havaroval dnes popoludní na ceste v obci Lok v okrese Levice.
Vozidlo zišlo z neznámych príčin z cesty a prevrátilo sa na strechu, pričom vodiča náraz vymrštil von. Na miesto letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) z Nitry, ktorá pokračovala v resuscitácii spoločne s posádkou rýchlej lekárskej pomoci vo Vrábloch. Napriek úsiliu záchranárov vodič z Kalnej nad Hronom ťažkým zraneniam podľahol.
Popradská posádka VZZS ATE letela dnes popoludní do Malej Studenej doliny vo Vysokých Tatrách, kde potrebovala pomoc 62 ročná turistka z Nového Mesta nad Váhom, ktorá si počas túry zlomila členok.
\"Z vrtuľníka spustili lekára za pomoci palubného navijaka priamo do Veľkého Hangu, kde pacientku ošetril, naložil do horizontálnej siete a opäť navijakom ju evakuovali z miesta nehody, \" informovala hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda. Dodala, že zranená turistka skončila v popradskej nemocnici.
 

Vyberte región